torsdag 25 augusti 2011

En Torsdags funderare

Hej hej!

Det har verkligen varit en toppen kväll nere på Midsommarängen i Mariefred idag! Många glada orienterare har sprungit runt inne i hjorthagen och varit glada och snälla och kommit i mål. Jag sprang med mina Blåbärsmonster (fick en massa jhälp av Jonna) på deras första tävling. Det var spännande och dom var ganska nervösa när vi skulle ge oss iväg. Men när vi väl var ute i skogen så gick det bra. Dom har lärt sig en massa bra saker! Passa kartan, kodsiffror, karttecken, nya ledstänger osv. Dom var jätte glada när dom kom i mål vilket är super skoj!

Våra andra ungdomar har självklart också sprungit. Och jag tror faktiskt att alla är nöjda och en del tog tillfället och utnyttjade sin tävlingstid till fullo där ute, vilket jag måste säga är helt tilllåtet. För ni vet väll att vi inte får börja sattsa på en ungdom som inte fyllt 13år?

Många kanske inte vet det men fram tills den dagen ett barn fyller 13år så ska all sport vara på lek. Vilket betyder att vi vuxna inte får "sattsa" på ett barn under 13år. Självklart får man uppmuntra dom till att träna. Men ingenting ska vara resultat fixerat. Det är viktigt att komma ihåg, för det glöms väldigt lätt bort!
Nog om det. I morgon, Fredag, är det Natt DM i Nyköping som gäller och på Söndag är det tredje Raketen tävlingen i samband med Lång DM i Katrineholm. Glömm inte at komma dit!

//Ida "Myran" Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar